Hooikoorts in aantocht

Wat is hooikoorts?

Hooikoorts is een vorm van allergie. Iemand die hooikoorts heeft is overgevoelig voor bepaalde soorten stuifmeel van grassen, planten of bomen. De stuifmeelkorrels die worden afgegeven worden ook wel pollen genoemd. Klachten treden meestal op in de bloeitijd van grassen, planten en bomen. Het seizoen van hooikoorts loopt van ongeveer februari tot oktober. Daarom krijgen mensen met een allergie voor boomstuifmeel al vroeg in het jaar de klachten, terwijl mensen met een allergie voor grasstuifmeel later in het jaar last krijgen. Meer weten? Ga naar onderstaande website.

Tips bij hooikoorts

 

Griepvaccin

Omwille van de COVID-19 epidemie is het dit jaar extra belangrijk dat de risicogroepen zich maximaal laten vaccineren tegen de griep. Dat geldt ook voor gezonde personen vanaf 50 jaar.  

Vanaf begin oktober kan u als 50+ terecht bij apotheek om griepvaccin op te halen aan remgeld zonder voorafgaand voorschrift van de huisarts! Vergeet uw ID-kaart niet mee te nemen!

De jaarlijkse griepvaccinatie wordt best toegediend tussen midden oktober en midden december. Het vaccin beschermt pas goed na twee weken en is maar goed voor één winterperiode.

Voor meer info ; https://www.laatjevaccineren.be/griep 

Richtlijnen rond reizen

Vanaf 12 juli kan u terecht bij apotheek om testen af te nemen.

Klik hier om de adressen te raadplegen.

 

Labo CMA voorziet nu ook tijdelijk pretravel testing op onze wachtpost.

Een afspraak te maken via de website van CMA https://www.cma.be/nl/covid-19/

 

Check steeds de laatste richtlijnen op de websites!

www.info-coronavirus.be

Hoe kan je veilig op reis vertrekken?

Hoe kom je veilig terug van reis?

www.diplomatie.belgium.be (Op reis in het buitenland-reisadviezen)

 

Waar kan ik in Antwerpen een test laten afnemen voor ik op reis ga?

Maak een afspraak

Let op! Laat de test niet afnemen door je huisarts.  Het kan zijn dat je geen meertalig attest krijgt, waardoor je negatieve test bij vertrek of aankomst in het land van bestemming niet wordt aanvaard.
Bel in het weekend niet naar de wachtpost, want daar kan men de resultaten niet opzoeken.