Bedwantsen


Bedwantsen zijn geen gevaar voor de volksgezondheid omdat ze geen ziekten overdragen, maar ze kunnen wel vervelend zijn en hinder veroorzaken zoals beten, jeuk, niet kunnen slapen, ongerustheid, etc. Het is dus wel belangrijk om snel actie te ondernemen als u bedwantsen vaststelt in uw woning. Schakel dan een gespecialiseerde ongediertebestrijdingsfirma in om de dieren te bestrijden.

Bedwantsen zuigen bloed bij mensen en de beet kan een kleine allergische reactie veroorzaken in de vorm van een rood puntje.

Gaat u op reis naar een gebied waar bedwantsen vaak voorkomen? Probeer dan te voorkomen dat eventueel aanwezige bedwantsen in uw reisbagage komen. Sluit bijvoorbeeld steeds uw koffer of steek uw reisgoed in een gesloten plastic zak. En controleer uw bagage bij thuiskomst buiten op een wit laken of in het bad. Bedwantsen worden gedood wanneer u uw beddengoed op 60 graden wast of wanneer u de lakens of kleren een week in de diepvriezer stopt.

Meer tips en adviezen in verband met de bedwants vindt u op de website van Gezond Leven

Bedwantsen zijn geen gevaar voor de volksgezondheid omdat ze geen ziekten overdragen, maar ze kunnen wel vervelend zijn en hinder veroorzaken zoals beten, jeuk, niet kunnen slapen, ongerustheid, etc. Het is dus wel belangrijk om snel actie te ondernemen als u bedwantsen vaststelt in uw woning. Schakel dan een gespecialiseerde ongediertebestrijdingsfirma in om de dieren […]