Berkenpollenseizoen officieel gestart


Nieuwsbericht van Sciensano:

Berken stoten grote hoeveelheden stuifmeel uit dat zeer allergeen is.
Minstens 1 op 10 Belgen zou worden getroffen door een allergie voor het stuifmeel van berken.
Daarnaast zorgt de gelijkenis onder de allergenen van bomen uit de berkenfamilie (o.a. hazelaar en els) voor een verergering en verlenging van de situatie voor allergiepatiƫnten.
Het berkenseizoen is relatief vroeg dit jaar. Het opwarmende klimaat beĆÆnvloedt de voorplantingscyclus van bomen en veroorzaakt het vroeger voorkomende pollenseizoen. Wanneer de kritische drempel van 80 berkenstuifmeelforrels per kubieke meter lucht wordt overschreden, zullen de meeste allergiepatiĆ«nten symptomen ontwikkelen.

Meer info vindt u terug op de website van Sciensano.
U kan daar ook deelnemen aan een onderzoek naar de impact van stikstof op personen met een pollenallergie.

Nieuwsbericht van Sciensano: Berken stoten grote hoeveelheden stuifmeel uit dat zeer allergeen is. Minstens 1 op 10 Belgen zou worden getroffen door een allergie voor het stuifmeel van berken. Daarnaast zorgt de gelijkenis onder de allergenen van bomen uit de berkenfamilie (o.a. hazelaar en els) voor een verergering en verlenging van de situatie voor allergiepatiĆ«nten. […]